La cuina de la Cosmètica2019-08-05T09:33:21+00:00

COSMÈTICA NATURAL

El terme cosmètica fa referència al conjunt de productes utilitzats per la higiene i bellesa de tot el cos.

La cosmètica natural és aquella en què les matèries primeres són productes naturals d’origen vegetal (olis essencials, arrels, tiges, flors, fruits), mineral (aigües, argiles, sals marines) o, sempre i quan la seva obtenció no perjudiqui ni impliqui deteriorament de les seves condicions naturals, animal (cera d’abella,lanolina).

Per donar una major informació al consumidor és obligatori la incorporació a l’etiqueta una llista d’ingredients anomenada INCI (Nomenclatura Internacional de Ingredients Cosmètics), que fa referència als ingredients cosmètics que conté un producte.

Amb aquest llistat s’aconsegueix saber els components, proporció i origen, a grans trets. Els que figuren en les etiquetes amb el nom en llatí seran de procedència natural, els que es detallen en anglès seran de procedència no natural (com a norma general). En aquest punt, també s’informa d’aquells productes obtinguts de manera ecològica.

Es considera que l’INCI dels productes de cosmètica natural i ecològica no contindran elements com:

  • Fragàncies sintètiques
  • Olis sintètics (silicona) i olis minerals (parafina i silicones)
  • Colorants sintètics.
  • Així mateix, els productes naturals no poden ser testejats sobre animals. A Europa per llei, des del 2013 està prohibit testar CAP producte cosmètic en animals. Tot i així, els cosmètics que provenen dels EEUU o de la Xina, si que poden ser testat amb animals. D’aquí, que es miri molt aquest punt, en cosmètica natural.
  • Els envasos fabricats amb materials que no danyen el medi ambient i es reciclen com els residus del cicle de producció.

Hi ha diferents marques comercials que elaboren aquesta forma de cosmètics per a la seva comercialització. Altres es poden elaborar pel propi usuari de forma casolana, sempre que sigui per ús familiar, seguint uns senzills passos.

Es defineix un cosmètic com un preparat químic, ja sigui industrial o artesanal, que s’aplica sobre la pell amb la finalitat de complir una o diverses de les següents funcions: higièniques (com la llet de neteja, xampú, gel, sabons); correctives (per a les arrugues, humectants, descongestives); preventives(factor de protecció solar, desodorant); decoratives (maquillatge).

Un cosmètic està format per quatre elements principals: principi actiu (el que fa l’acció: neteja, en el cas del sabó), excipient (on es barreja el principi actiu), additiu (evita el deteriorament) i corrector (ajuda a millorar les propietats o l’aspecte del cosmètic). Dins la cosmètica natural, un principi actiu pot tenir la funció, al mateix temps, d’un excipient o d’un additiu.

 

text…

text…

text…

PRODUCTES

Al llarg de totes les formacions i tallers que hem realitzat i fem, els assistents poden crear el seu producte personal i personalitzat per fer front a les necessitats de la seva pell. S’ha observat que, a partir de matèries primeres, similars, s’elaboren productes que responen bé tant en pells d’homes com de dones. En aquell moment, la idea de crear una línea de productes de Pocions de la Jovita, es va anar concretant com a complement a aquestes creacions personals i personalitzades. En concret, són tres els productes cosmètics lliures de tòxics que, en breu, podràs trobar. Es tracta de:

-1 crema hidratant que aporta calma i vitalitat

– 1 sèrum i contorn d’ull que neteja i nodreix la pell

– 1 perfum sòlid amb una olor agradable que ens ajuda en moments de nerviosisme i estrès

text…

text…

696 16 55 28 | c/ Lacy nº10 1-2 · 08202 Sabadell