De perfums.

Dos acords que es senten des de lluny, la posta de sol vora el mar, la brisa donant-te la benvinguda a una altra caiguda de dia i, tot, distingit per aquells aromes que envolten molts dels esdeveniments sense que en participem conscientment.
Com aquest escenari descrit, unes gotes del nostre perfum predilecte i ja estem llestos per fer front aquella cita tan important. Com pot una combinació d’olors primerenques emocionar-nos i transportar-nos a un altre moment, a un altre lloc?
És ben sabut que les olors que arriben al nostre olfacte tenen un impacte directe sobre les reaccions instintives, les emocions i la memòria. Aquest és el poder que tenen.
Així, els perfumistes poden jugar amb combinacions diverses per crear aquell perfum que no farà només que t’identifiquis i et sentis bé, sinó que, amb ajuda de la publicitat, serà la combinació ideal per aconseguir l’èxit i, en definitiva, la felicitat.
Dins dels perfums comercials o de més èxit, és difícil trobar combinacions originals que siguin completament natural ja que no són tan estables com aquells que incorporen ingredients sintètics. De fet, la majoria són combinacions d’ambdós, per aconseguir l’equilibri entre una distinció pròpia del perfum i el que s’aconsegueix quan entra en contacte amb el nostre organisme. Quan més natural sigui el producte, més canviarà l’olor depenent de la persona que se’l posi.
Però anem pel principi. La creació d’un perfum natural comença per decidir en quin medi el farem, és a dir, si farem una aigua fresca, una aigua de perfum o un perfum ben intens, entre altres. Depenent d’això, si ens decantem per un perfum, es pot escollir fer-lo en base d’oli o en base d’alcohol. Els perfums en base d’oli es poden oxidar i que la olor no sigui bona. Per això, és aconsellable posar algun ingredient que sigui antioxidant (vitamina E) i/o que fixi les olors.
El següent pas, és decidir aquells aromes que compondran la piràmide olfactiva, dividida en notes altes, mitges i baixes. Les notes altes són les més volàtils i amb pocs segons-minuts desapareixen. Les notes mitges o notes cor són les que es noten tot seguit aguantant una mica de temps i les notes baixes són les que perduraran més hores. Generalment, a les notes altes hi participen aromes molt frescos i de cítrics, a les notes cor s’hi combinen olors més florals i fins hi tot especiades i a les baixes notes de tipus oriental o que recorden a la fusta.
En definitiva, el repte dels perfumistes o “nassos” és crear aquella recepta que sigui equilibrada i ens arribi a l’ànima i al cor, això si, a través de l’olfacte i el nostre cervell.

2018-10-08T20:01:50+00:00
696 16 55 28 | c/ Lacy nº10 1-2 · 08202 Sabadell