Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/home/pocionsdelajovita.com/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2252 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/home/pocionsdelajovita.com/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2256 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/home/pocionsdelajovita.com/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2903 El meu viatge cap a la Cosmètica Natural i les Teràpies. Part I. – Pocions de la Jovita

El meu viatge cap a la Cosmètica Natural i les Teràpies. Part I.

Segons multitud d’estudis i exemples, l’ésser humà és una espècie molt incoherent. Què vol dir coherència? La coherència és tenir la mateixa direccionalitat en el Pensar, el Sentir i el Fer. És a dir, Penso una determinada cosa, la Sento, i Actuo en conseqüència. És el més lògic de fer. Per què, doncs, no ho fem? Doncs per raons vàries: no és ben vist, ara tinc aquesta obligació, no em puc permetre sentir això, haig de ser forta, em necessiten, etc…

L’any 2010, va ser per mi, un any molt rellevant i un punt d’inflexió d’una etapa molt incoherent, que va seguir fins uns anys més tard. Tot es va posar de manifest al mes de març, quan estava acabant d’escriure la tesis doctoral. Sí, sí, heu llegit bé, després d’uns anys investigant en el camp de les Neurociències, de nervis i articles, estava escrivint la tesis. Durant aquesta etapa, que, en el meu cas, va durar quatre anys, aprens, comparteixes i coneixes el costat més clar i més fosc de tu mateix/a, dels teus mentors, dels companys i de les institucions on ets o visites. 

La tesis, per mi, era la culminació d’una carrera molt ben estructurada (almenys, a nivell mental): estudiar biologia, iniciar la carrera investigadora amb el doctorat, escriure i defensar la tesis per seguir en el món de la investigació, i tots els demés passos per fer el que calia.

La meva part més emocional ja feia temps que em parlava de que no funcionàvem com calia; jo l’anava callant, convencent-me que feia el que tocava, que molta gent havia fet esforços per mi, etc.

En aquells moments, es va a posar a parlar el meu cos físic. De tant en tant, ja deia la seva, amb algun carregament de cervicals, mals de cap constants i d’altres manifestacions. Però em va aparèixer una èczema i inflamació de la pell (no n’havia patit abans) i em va tocar MIRAR-ME, observar-me. El primer que vaig fer, treballant a una institució sanitària, va ser anar a que em diagnostiquessin. Era dermatitis atòpica. La causa? En aquell moment, va importar poc, ja que només es van centrar a treure els símptomes.

De totes maneres, no millorava i el que m’aconsellaven per conservar la hidratació i nutrició de la pell, al meu cos, no li anava bé, no li acabava de convèncer.

Gràcies a aquest fet i que sóc una persona curiosa, em vaig endinsar en el món de la cosmetologia.

Com es feien i què duien exactament els productes que em posava a la pell? Eren iguals els de farmàcia als de les grans superfícies? Lamentablement, la resposta era que sí. Hi havia alternatives? Productes per fer-me jo mateixa? Aquí va ser quan vaig fer un gran pas.

Dóno les gràcies a la meva pell perquè amb els seus sistemes d’alarma em va descobrir el món de la cosmètica i la perfumeria natural. Unes disciplines que em motiven per seguir aprenent cada dia. A més, aquest símptoma m’alerta sempre que estic sent incoherent en els meus passos i m’ajuda a comprendre quan haig de fer canvis a la meva vida…

2018-08-29T09:17:40+00:00
696 16 55 28 | c/ Lacy nº10 1-2 · 08202 Sabadell