Llorer, el comodí verd. / Laurel, el comodín verde.

Les fulles dansant i comunicant-se amb el xiuxiueig del vent, verdes intenses similar a la seva essència, similar a la seva llavor divina, estable i perenne, font de vida. Així es presenta el llorer o Laurus nobilis com a nom científic, membre de les laureàcees, habitant de la regió Europa.

Retrocedim en la història fins la civilització Celta. Època de contacte extrem amb la natura i la màgia dels druïdes, el llorer és considerat un arbre sagrat i sempre es troba aprop de la divinitat Dana, relacionada amb el Sol i la purificació del foc.

Continuem el viatge cap l’època grega. El temple de Delphi està envoltat de silenci, d’aquell que s’acompanya de respecte i expectació. Les sumes sacerdotesses, vestides de blanc, es preparen per entrar en contacte amb la seva part més elevada, més divina, per a l’oracle. Les fulles de llorer es comencen a cremar, deixant anar les seves substàncies olfactives. La missió d’aquestes és desbloquejar la comunicació entre allò terrenal i allò de més alta vibració, més espiritual. Transporta al sistema nerviós a un estat de relaxació i pau i, seguidament, a poder percebre més intensament aquelles sensacions, aquelles visions, aquelles intuïcions que ens connecten més amb la nostra naturalesa espiritual.

L’origen del llorer, mitològicament parlant, es deu a una nimfa anomenada Dafne. Aquesta bellíssima criatura queda atrapada dins una acció venjativa propulsada per Eros. El Déu de l’Amor i Enamorament ha sigut ridiculitzat per Apol·lo (Déu del Sol) i com a contrapartida, Eros, li dispara una fletxa d’or al seu cor que comença a bategar amb delit per Dafne. Al mateix temps, envia una altra fletxa, en aquest cas de plom a la nimfa que sent una repulsió extrema cap a l’atenció d’Apol·lo. Passat el temps i, cada cop més esgotada de l’atenció no desitjada, Dafne demana ajuda a d’altres divinitat, així com la Terra que, segons conten, s’obrí per rescatar la nimfa convertint-la en llorer. Apol·lo troba aquest arbre que en l’interior dur l’essència de Dafne i el venera com el més apreciat valor. La corona de llorer, a partir d’aquell moment, és símbol de triomf i també s’usa per coronar als artistes i savis. A més, i, probablement també per la relació del llorer com a arbre solar i company del foc, es creia que els llampecs no podien tocar ni ferir aquest arbre, raó per a la qual algunes persones tenien unes branques de llorer aprop quan hi havia tempesta.

Al ser relacionat amb el sol, se li atribueix una menció pel que fa al poder d’aconseguir les metes, potenciar el treball, culminar una feina ben feta, l’abundància i prosperitat. El llorer s’usa també en l’art endevinatori anomenat dafnomància.

El el coneixement de pocions, màgies i alquímies, el llorer és un element que pot substituïr i adquirir les propietats de qualsevol dels ingredients que necessitem per fer el remei o, entrant en fantasia, l’encanteri que es desitgi.

A nivell energètic, les fulles cremades i els seus olis essencials ajuden a transmutar i eliminar els estats densos, grisos, l’anomenada mala energia personal i d’espais.

A nivell tradicional, el seu ús a la cuina és molt ben conegut, amb uns bocins, els plats esdevenen més saborosos, més digestius. El llorer és carminatiu i estimula la vesícula biliar. És antisèptic, ajuda en l’expectoració del sistema respiratori i en processos inflamatoris.

Relaxa i equilibra el sistema nerviós i connecta amb el xacra corona, connexió directe amb la part més subtil i espiritual.

El llorer i el seu aroma, doncs, són bons companys de viatge per el nostre benestar i el creixement i evolució personal.

Las hojas danzando y comunicándose con el susurro del viento, verdes intensas similares a su esencia, similares a su semilla divina, estable y perenne, fuente de vida. Así se presenta el laurel o Laurus nobilis como su nombre científico, miembro de las laureáceas, habitante de la región europea.

Retrocedemos en la historia hasta la civilización Celta. Época de contacto extremo con la naturaleza y la magia de los druidas, el laurel es considerado un árbol sagrado y siempre se encuentra cerca de la divinidad Dana, relacionada con el Sol y la purificación del fuego.

Continuamos el viaje hacia la época griega. El templo de Delphi está rodeado de silencio, de aquel que se acompaña de respeto y expectación. Las sumas sacerdotisas, vestidas de blanco, se preparan para entrar en contacto con su parte más elevada, más divina, para el oráculo. Las hojas de laurel empiezan a quemar, soltando sus sustancias olfativas. La misión de éstas es desbloquear la comunicación entre lo terrenal y lo de más alta vibración, más espiritual. Transporta al sistema nervioso a un estado de relajación y paz para poder percibir más intensamente aquellas sensaciones, aquellas visiones, aquellas intuiciones que nos conectan con nuestra naturaleza más espiritual.

El origen del laurel, mitológicamente hablando, se debe a una ninfa llamada Dafne. Esta bellísima criatura queda atrapada dentro de una acción vengativa propulsada por Eros. El Dios del Amor y Enamoramiento ha sido ridiculizado por Apolo (Dios del Sol) y como contrapartida, Eros, le dispara una flecha de oro a su corazón que comienza a latir con deleite por Dafne. Al mismo tiempo, envía otra flecha, en este caso de plomo a la ninfa que siente una fuerte repulsión hacia la atención de Apolo. Pasado el tiempo y, cada vez más agotada por la atención no deseada, Dafne pide ayuda a otras divinidades, así como a la Tierra que, según cuentan, se abrió para rescatar la ninfa convirtiéndola en laurel. Apolo encuentra este árbol que en el interior llevar la esencia de Dafne y lo venera como el más preciado valor. La corona de laurel, a partir de ese momento, es símbolo de triunfo y también se usa para coronar a los artistas y sabios. Además, y probablemente también por la relación del laurel como árbol solar y compañero del fuego, se creía que los relámpagos no podían tocar ni herir este árbol, razón por la que algunas personas tenían unas ramas de laurel cerca cuando había tormenta.

Al ser relacionado con el sol, se le atribuye una mención en cuanto al poder de conseguir las metas, potenciar el trabajo, culminar un trabajo bien hecho, la abundancia y prosperidad. El laurel se usa también en el arte adivinatorio, en la llamada dafnomancia.

En el conocimiento de pociones, magias y alquimias, el laurel es un elemento que puede substuir y adquirir las propiedades de cualquiera de los ingredientes que necesitamos para hacer el remedio o, entrando en fantasía, el hechizo que se desee.

A nivel energético, las hojas quemadas y sus aceites esenciales ayudan a transmutar y eliminar los estados densos, grises, la llamada mala energía personal y de espacios.

A nivel tradicional, su uso en la cocina es muy bien conocido, con unos pedacitos de sus hojas, los platos se hacen más sabrosos, más digestivos. El laurel es carminativo y estimula la vesícula biliar. Es antiséptico, ayuda en la expectoración del sistema respiratorio y en procesos inflamatorios.

Relaja y equilibra el sistema nervioso y conecta con el chacra corona, conexión directa con la parte más sutil y espiritual.

El laurel y su aroma, pues, son buenos compañeros de viaje en el bienestar y el crecimiento y evolución personal.

2018-06-25T11:23:04+00:00
696 16 55 28 | c/ Lacy nº10 1-2 · 08202 Sabadell